Några av mina nära och kära samt lite av insidan av huset...


Malmö var mycket trevligt

ja, har haft en riktigt trevlig dag med bästa Filippa och det var bra, vi behöver mer sånt!
Handlade en ny jacka, som känns lite för liten egentligen, men den går att stänga, jag ska ner i vikt NU och den fanns inte heller i större storlekar.

Det är så himla intressant att studera folk! På tåget gick en man fram till en dörr då han skulle till en annan vagn, men dörren gick inte upp och han stod och såg jättebesvärad ut, sen gick han och satte sig igen. HAHA: Sånt är skitkul att se tycker jag. I smyg.

Jag är vid gott mod ja, och det känns bra det här.

Så trist inställning!

Jag blir så trött på människor som är "allt-eller-inget", i ALLT. Okej, ibland kan det vara grejjer som faktiskt ÄR så, men om man generellt har inställningen att får jag inte ALLT, eller blir det inte PRECIS som jag har tänkt mig, så kan det lika gärna vara. Jag har så svårt för det för det känns som om det inte är så stor mening att försöka ge då heller. Varför kan man inte både ge och ta, försöka kompromissa och ha inställningen att det blir vad man själv gör det till, eller att vi gör det bästa av den här situationen.

Det är lite detta jag menar med folk som TAR väldigt mycket energi, för ofta är de så själva att de inte kan tänka sig att anstränga sig särskilt mycket alls, göra sina egna åtaganden eller underlätta för andra än sig själv. Det kan vara både egoistiskt eller egocentriskt, men jag vet inte vad annars jag ska kalla det. Bara det att jag tappar så lätt lusten att försöka ge till dessa människor, krusa med dem eller så. Fast i vissa lägen måste man, för att hålla god stil, eller för att få någon form av relation med någon som man faktiskt bör ha en relation till av olika anledningar, och det är klart att man kanske får anstränga sig lite extra då. Men jag har lite svårt, särskilt just nu, när det är rätt mycket inom mig själv som krigar och tar energi. ÄNDÅ försöker jag ge lite till den här personen som jag just nu har i åtanke (även om jag menar det jag säger att jag generellt har svårt för den här typen av människor), men tappar lite lusten och känner att jag just nu kanske inte riktigt har energin att ge till någon där det känns som den bara TAR. Men skönt att skriva om det, för då får jag ur mig det lite i alla fall. Känner inte att jag direkt har någon att prata om sånthär med just nu, för det kan bli så fel, och det orkar inte jag just nu.

Men däremot så känner jag att snart MÅSTE det vända, bli bättre och att jag mår bättre. Och då kan jag ge lite mer igen. Men när ska vissa personer inse att man kanske måste ge lite själv också? Det blir så mycket lättare om alla försöker lite grann i alla fall.

Mitt jobb innebär väldigt mycket av detta just nu, att många bara "vill ha" men helst utan att göra något själva. Det är lite samma sak egentligen, även om det är viss skillnad ändå. Men på jobbet har jag inte heller riktigt hittat någon att prata av mig med, vilket jag hade på mitt förra jobb, och då blir det att man går och bär allting själv. Och det är svårt i ett yrke som mitt, det tär något otroligt på mig. Vart ska jag släppa ut alla andra människors ångest? Och min egen för att jag känner att jag just nu är någonstans där jag inte vill vara? Jag får givetvis fortsätta att GE, men när ska vissa människor inse att de faktiskt själva har det yttersta ansvaret för sina egna liv? Det finns ingen annan som kan ändra på det. UNDERLÄTTA, ja. Men hjälpa blir lätt stjälpa i såna sammanhang om man inte ger tillbaka ansvaret till individen själv. Tycker jag. Klart att det är bekvämt att säga till någon annan att "det här vill jag ha, fixa det". Men hur pass självständig är man då egentligen? Och hur mycket växer man, mognas och utvecklas?

Just nu är jag själv i ett sammanhang där jag vantrivs, av olika anledningar men kanske mest för att det känns som jag bär allt själv, på olika ställen, olika bekymmer och både jobb och fritid. Givetvis är det inte riktigt så, men det känns så just nu ändå. Men jag är just nu i den fasen att jag gör det bästa av situationen, jag tillåter mig att känna efter hur jag mår, ge detta en chans och när och om jag kommer till nästa fas att det går inte längre, då tar jag det ansvaret själv, precis som jag gör just nu. Sen finns det såklart situationer där man har delat ansvar med någon eller några andra. DÄR kan det brista ibland, och det känns lite orättvist ibland, men jag kan fortfarande bara ta ansvar för min del av det.

Söndagsångest blir måndagsångest.

Jag vet inte hur jag ska kunna komma bort från den här jävla känslan. Vanligen brukar den gå över av sig själv när jag väl kommit till jobbet på måndagen, söndagsångesten alltså. Men nu biter den sig envist kvar.

Hur fan ska det gå att "tanka energi" när det känns såhär? Svårt att skriva rätt ut vad jag menar, för det är svårt för mig själv att sätta fingret på det.

Försöker få upp mitt gamla vanliga positiva jag, men det går inte, jag vet inte vart jag gömt mig. Men jag gillar inte alls hur jag är nu, eller hur jag känner mig på insidan i varje fall.

Tack snälla ni...

Tack Sussie och Fredrik för kommentarerna på förra inlägget. Jag är väldigt upp och ner just nu i mitt mående, vilket har mycket med stress, nya jobbet, "krav" från olika familjemedlemmar eller kanske från mig själv som skulle vilja räcka till till alla, och vara omtyckt av alla, men där det samtidigt kraschar med mina egna tankar och värderingar om hur verkligheten fungerar. Detta i kombination med att jag går runt och har nästan ständigt ont i ryggen och nacken, jag vet inte om jag är den enda som påverkas i humöret av att gå runt med det. Dessutom massa saker kvar med hus och hem som kanske borde göras inom kort, innan det blir för kallt osv.

Jag är glad att jag har kärleken i alla fall. För jag tycker så mycket om mina nära och kära. Jag hoppas vi snart kan se lite mer positivt på allt, och jag tror att det kanske måste börja hos mig eftersom jag tydligen påverkar många väldigt starkt, mer än jag kanske trott. MEN för att jag ska kunna börja, så behöver jag en time out. Jag behöver tid att bara VARA, lyssna på mig själv och mitt, vara nära honom och känna att vi är starka i detta. I helgen ska jag försöka, vi får se vart vi hamnar, vi är själva i helgen, men han kanske har andra planer.

Jag vill mest bara pyssla här hemma som jag känner just nu. Kolla lite på film, slamma, pyssla lite med mig själv a la ansiktsmask osv. Plocka undan där det är stök, få ordning och reda. Sova länge på morgonen. Jag ska verkligen försöka!

Kram på er!



Micaels fina fågelbord. MYSIGT!


Tredje dagen utan cigaretter...

...det har gått bra hittills, och jag ska fortsätta!

Ett monster.

Det är vad jag känner mig som just nu. Å ena sidan orkeslös och det känns som om det bultar i hela min rygg. Å andra sidan finns det saker som jag stör mig på och som jag har svårt att släppa. Jag måste lära mig, samtidigt som jag inte vet vart jag ska få orken ifrån. Det är nog inte särskilt roligt att vara i min närhet just nu, men jag vet inte heller vart jag ska få energin ifrån.

Det är dock inte så att jag skiter i folk runt omkring mig, snarare tvärtom. Jag försöker verkligen. Det är kanske bara det att när jag inte känner att jag får så mycket tillbaka eller att det jag själv ber om inte kan följas, då tappar jag liksom lite energi, eller vilja att försöka själv. Men jag gör det, om och om igen, men med mindre och mindre "inlevelse". Jag KAN inte hitta det någonstans just nu, och det gör ont. För det blir som en ond spiral, jag försöker - det tas emot - jag ber om något - det efterföljs ibland eller struntas totalt i - jag blir besviken och tappar lusten - blir på dåligt humör - föreslår färre saker som vi kan göra - folket runt mig tycker att jag är ett monster.

Men kanske mycket ligger i mitt huvud bara, jag vet inte, men det är trots allt inte bara jag som är på dåligt humör just nu, utan det är olika personer varje dag, så vem är det som avgör att det faktiskt börjar hos mig? Jag vet inte. Men oavsett måste vi ju alla hjälpas åt för att det ska bli bättre. Jag är beredd att försöka, och har just nu föreslagit en sak, som jag vet att en i familjen vill. Vi får se om det ger något. Men jag kan inte försöka själv.

Just nu känns det som om jag skulle behöva SOVA i flera veckor, sen SLAMMA, SJUNGA, RESA och umgås med VÄNNER som får mig att må bra. För hur ska man kunna ge till folk som TAR väldigt mycket energi, när man själv inte har så mycket sånt kvar? Det känns som om det var evigheter sen jag fick chansen att hämta mig lite. Visst har jag fått en timme här och var, men det räcker inte för att hinna ladda upp. Inte för mig, just nu, i den situation som är i alla fall.

Söndagsångest.

Det känns inte så kul att behöva må såhär inför att en ny vecka ska dra igång. Det är otroligt, och jag gör allt för att kunna tänka bort oron och känslan i kroppen och magen, försöker hålla mig sysselsatt eller fokus på annat, men det går liksom inte, magen går i uppror ändå.

Det är ändå bättre nu än vad det varit, jag har kanske landat lite, men jag upplevde det inte såhär innan, då tyckte jag att det var kul att gå till jobbet, även om det såklart inte var bättre än att vara hemma med min familj och dylikt. Men detta är otroligt, halva helgen, vilket ändå är den tiden jag ska ha och njuta med min familj och så, går åt till att istället må dåligt och bli allmänt påverkad av det. Känns som om det tar alldeles för mycket detta på mig, inte alls så som jag skulle vilja ha det.

Önskar att det skulle bli bättre snart, det behövs. Istället stundar ett systembyte som kanske kommer att innebära beordrad övertid och så, ännu mer tid på jobbet. BLÄ!

Avklarad rättegång och halloweenfest

Ja, det var ju snart en vecka sedan redan. Men det är skönt att ha den överstökad, nu kan jag börja jobba mig själv uppåt igen, även om det måste få ta tid. Det har varit för mycket stress och annat, under alldeles för lång tid. Jag blir också så fruktansvärt provocerad när vi kommit överens om hur vi ska ha det hemma, med alla olika viljor, och en del saker har givetvis vi, som föräldrar bestämt, och sen struntar man i det gång på gång. Jag är mycket medveten om att det är mycket tjat i denna åldern och att det kanske inte alltid händer så mycket, men det är ändå provocerande, och enligt mig får vi då hitta andra lösningar, för en del saker funkar inte alls. Men vi jobbar på det också, och till slut så...

I helgen hade vi halloweenfest/inflyttningsfest, det kom MÅNGA på festen och ALLA hade engagerat sig i att klä ut sig och deltog i en del "lekar" eller vad man ska kalla det. Jag tycker att det blev riktigt lyckat verkligen, det var rolig blandning av folk och precis lagom allting.

RSS 2.0