Snödroppar och annat

Måste bara visa lite bilder från den underbara helgen!


Barnbiljett?

Haha!
Där satt jag, helt ensam vid busshållsplatsen och funderade över mina kroppsliga åkommor; ryggvärken som stundvis får mig att gå som en 80-åring, stressen som gör att jag ser grå och bekymrad ut nästan jämt. Klädseln, som p.g.a. stress och tidsbrist och sömnbrist bara blir att jag "drar på mig något".

Så får jag sällskap vid busshållsplatsen. En kille i 12/13-årsåldern, med finnar i ansiktet, nervöst fingrande på sin mobil, ivrigt spottandes spottloskor, gärna på samma ställe för att mäta prestige. Det slår mig att jag känner mig ännu äldre, som ens reflekterar över sånt, även om jag alltid haft ett intresse av att göra det, mänskligt beteende och att förstå.

Första bussen kommer, killen ännu mer spottandes. Jag förstår att det är på grund av att det kommer ett par tjejer som han känner. Det ser tufft ut.

Så kommer nästa buss och jag kliver på. Förklarar för busschauffören att jag har reskassa och att jag ej vet om pengarna på kortet räcker, men att jag i så fall får ladda på.

Är det barnbiljett du ska ha? Frågar han. Och när jag svarar att jag ska ha en vuxenbiljett ser han till och med förvånad ut. Det vände upp och ner på hela min känsla, hela min morgon. Haha! Kunde sen inte låta bli att sitta och småle för mig själv på bussresan. Sen började jag tänka på busschauffören, hans liv, hur han hamnat där och vad han behövt kämpa med för att komma dit han är idag.

Och det vill jag inte glömma, även om jag ibland är på god väg. Det var ju det som var min drivkraft. Mitt intresse för människor, att kunna göra skillnad för de som verkligen behöver det där lilla extra. Om jag kan ändra en dag i en människas liv, som inte själv klarar det, då har jag lyckats. Jag är bara livrädd att arbetsbelastningen, hemskheter som händer på jobbet och liknande, samt ingenstans att ha en frizon för att tanka energi, gör att jag tappar detta.

Tack busschauffis och pojkspoling för att ni påminde mig idag!

Väder och vind

Ja, nu känns det nästan som att våren är här. Snödropparna har tittat upp ute och snön är nästan helt borta. Vädret känns mer som ett så kallat typiskt april-väder, med jättevackert väder för att i nästa sekund snöa eller blåsa förtvivlat. Jag tycker att det ofta blir många vackra väderfenomen, exempelvis skymningen, men också annat, som när jag och F åkte bil en morgon och det var dimma som låg på något mystiskt sätt som ett täcke ovanför oss, inte liksom nere på marken. En annan dag var solen sådär sjukt stor och knallröd. Det finns en hel del vackert ja.


Kören...

Har börjat där igen och det är imorgon dags för tredje passet jag är med på. Härligt att vara igång och sjunga igen och sen har vi konsert 31/3 och 1/4 med Elvislåtar. Ska bli skitkul och jag ser fram emot det. Känns ibland som om jag nästan bara bloggar när det är jobbigt eller tråkiga saker (fast jag vet att jag överdriver nu) och då blir det kanske en snedvriden bild, men det är faktiskt mycket som är bra också.

Idag har vi haft besök av våra föräldrar som också hjälpte till lite med saker som strulade, bra! Och igår var vi och köpte ett 540-liters akvarium som vi installerade direkt och det blev skitbra. Händer lite här också minsann.


Dagens projekt...

...som egentligen var helgens projekt, så det var ju bra att det gick så pass snabbt som det gjorde. Dock inte klart med allt eftersom det såklart ska spacklas, målas eller tapetseras och så lite annat, men det hade ändå inte gått att göra nu precis. Men FAN vad skönt. Och bra att kunna motbevisa inkompetenta byggare som påstår att det inte ens går att göra.

Ja, helgens projekt var ju egentligen hela hallen, skönt att bestämma sig för något så man vet vad som händer och ska göras, ge järnet och att resultatet blir så jäkla bra!!! Kolla själva!

Såhär såg det ut  innan... (kolla hallen alltså)





Och här ser man lite innan också...:



Men resultatet är bättre än jag hade tänkt mig. Precis som Micael sa så är det så konstigt när man har planerat en viss sak, att det ska vara på ett visst sätt och sen blir det inte så för att några klåpare vägrar göra det som vi har beställt. Det har liksom varit halvdant sedan vi flyttade in, men nu direkt efter dagens jobb känns det faktiskt som att komma hem till ett riktigt hem, trots att det fortfarande är en del kvar att göra. Hallen är liksom det första så den är ganska viktig ändå. Men ja... Nu ska ni få se lite fler bilder, och sist resultatet.



Och kolla vad snyggt det blev!!!


Och ett "skal"...

...som jag är intresserad av finns här. Men det är ganska dyrt, i alla fall i min värld, så jag får avvakta ett tag. Kanske en fördelsedagspresent? :) Fast fram till dess har jag nog skaffat något annat, behöver skydda min lilla stackars telefon!

En sida jag ska använda mycket...

Fan vad många tips, det bara kliar i foto-fingarna!
http://www.photoshoprecept.se/

Konstiga drömmar...

Jag har drömt mycket, och jobbigt senaste tiden. Det är mycket som händer på jobbet, där jag är inblandad och har ansvaret, ibland känns det som att jag är helt själv, men det börjar bli lite bättre med den biten intalar jag mig. Men tungt ansvar just nu också, samtidigt som jag grubblar på om jag ska operera mig, vad som kommer att hända då, och massa annat skit.

Drömde häromnatten att jag faktiskt gjorde operation, genom foten, som sakterliga krackelerade och gick upp medan jag gick. Precis samtidigt som den gick upp upptäckte jag också att jag var gravid (och det är jag INTE, inget på gång och inget planerat i närtid, så ingen behöver spekulera i det). I stort sett på en gång efter att jag gjorde upptäckten så föddes en liten pojke utan huvud! Jag kan säga att jag vaknade med ett ryck! Känns inte det minsta roligt alls och jag vet inte vad mina drömmar betyder egentligen, men något är det ju som bearbetas just nu, that's for sure.

Jaja, nu ska jag bita ihop och klara av sista dagen på den här veckan, det är ingen rolig dag jag har framför mig.

RSS 2.0