Ballantine's

I mitt minnes mörka skugga ser jag den tonårsflickan. Hon som står i ett annat land, men är på hemväg. Hon som vill köpa med sig något till sina närmsta och har den svåraste personen kvar, sin far. Vad tycker han om, vad skulle han bli glad för?

 Hon står framför hyllor av sprit. I Sveriges skyddande lagar finns inget utrymme för att handla sprit, men där hon nu står finns all möjlighet. Och till en billig penning. Hon är 16, kanske 17. Så får hon syn på en flaska Whisky. Ballantine’s. Den ska visst vara bra, tänkte hon. Så hon köper en flaska. Packar ihop sina saker och åker hem med sin present.

Hemma fajtas hon med tanken. Hon har köpt den perfekta presenten, det enda han vill ha. Ändå gör det ont, då hon själv inte vill att han ska ha det, för hon tycker inte om hur han blir när han häller det i sig. Idag går hon med enorma skuldkänslor. Hon hjälpte till att upprätthålla det som blev hans fall, hans död. Och nu finns han inte mer.

Kommentarer
Postat av: Annaluna

Åh KRAM Gabba, men du har INTE hjälpt honom mot hans död, du var bara en flicka smo sökte din pappas kärlek och bekräftelse genom det enda sättet du visste. Det var hans val och hans beslut, ingen annans.

2011-02-16 @ 08:08:58
URL: http://annaluna80.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0